وردپرس یا جنگو

1403/03/05 توسط: Nikoosen


وردپرس و جنگو دو گزینه طراحی سایت

یکی از ویژگی‌های دنیای مجازی، تنوع ابزارها و امکاناتی است که برای استفاده از این فضا در اختیار افراد قرار می‌گیرد. انواع شبکه‌های اجتماعی، سرویس‌های بلاگ‌نویسی و نرم‌افزارهای تحت وب تنها بخشی از این تنوع را تشکیل می‌دهند. این موضوع درباره ابزارهای طراحی سایت نیز صادق است. وردپرس و جنگو (django) دو نمونه از این ابزارهایی هستند که امروزه در وسعت قابل توجهی مورد استفاده قرار می‌گیرند. هر کدام از این دو ابزار، ویژگی‌های منحصر به فرد خود را داشته و برای موارد خاصی کاربرد دارند. در ادامه با تفاوت های طراحی سایت با وردپرس و جنگو بیشتر آشنا می‌شویم.

اگر میخواید تفاوت کلی طراحی سایت وردپرسی رو با کدنویسی اختصاصی بدونید پیشنهاد میکنم به مقاله طراحی سایت با وردپرس یا اختصاصی سربزنید

 

وردپرس دقیقا چه نوع پلتفرمی است؟

برای شروع، ابتدا به معرفی هر کدام از این دو پلتفرم می‌پردازیم. وردپرس یک پلتفرم CMS یا همان سیستم مدیریت محتوای منبع باز است که نیازی به دانش کدنویسی ندارد. به دلیل اینکه یادگیری این پلتفرم بسیار ساده بوده و سایت‌ها را به کمک آن می‌توان به مقدار زیادی سفارشی‌سازی کرد، این پلتفرم با سهم بازار بیش از 40 درصد به محبوب‌ترین CMS در بازار تبدیل شده است.

شاید اینجا این پرسش پیش بیاید که چرا وردپرس تا این حد ساده است؟ در جواب این سوال باید گفت همه این‌ها به لطف مجموعه عظیم پلاگین‌ها و تم‌های این پلتفرم است. پلاگین‌ها بسته‌های نرم‌افزاری کوچکی هستند که ویژگی خاصی را به وب سایت شما اضافه می‌کنند. درست مانند یک برنامه برای گوشی هوشمند خود، تنها کافی است پلاگین مدنظر خود را نصب کرده و استفاده از آن را آغاز ‌کنید.

تم‌ها، ابزاری برای تغییر ظاهر وب سایت شما هستند. تم‌ها مجموعه‌ای از طرح‌ها و قالب‌ها هستند که می‌توانید آن‌ها را ویرایش کنید. هم میان افزونه‌ها و هم میان تم‌ها، هزاران گزینه برای انتخاب دارید؛ بنابراین به راحتی می‌توانید آنچه مد نظر دارید، پیدا کنید.

اگر میخوای اطلاعات بیشتری از وردپرس به دست بیاری پست سایت های وردپرسی رو از دستش نده.

 

پلتفرم جنگو؛ پلتفرمی مبتنی بر پایتون

جنگو یک CMS منبع باز است که به زبان پایتون نوشته شده و به کاربران اجازه می‌دهد تا محتوا را از بخش فرانت وب سایت یا بدون نیاز به ورود به پنل مدیریت شخصی‌سازی کنند. برای استفاده از این پلتفرم، شما باید زبان پایتون را یاد بگیرید. در ننیجه پیش‌نیاز کار با این پلتفرم، آشنایی با پایتون است.

 

 

خبر خوب این است که یادگیری زبان پایتون فوق‌العاده ساده است. در واقع، بسیاری از مبتدیان برنامه‌نویسی قبل از اینکه به سراغ زبان‌های پیچیده‌تر بروند، کار خود را با پایتون شروع می‌کنند. خبر بد اما این است که تنها در صورت آشنایی با جنگو می‌توانید با این پلتفرم کار کنید.

نتیجه نهایی پلتفرمی است که به شما امکان می دهد در صورت آشنایی با پایتون، به راحتی محتوای خود را در یک لحظه سفارشی کنید. چارچوب جنگو هنگام طراحی بسیار بصری است که همین مساله ایجاد یک وب سایت را به فرآیندی سریع تبدیل می‌کند.

 

‌تفاوت ‌های طراحی سایت با وردپرس و جنگو

جنگو و وردپرس هر دو پلتفرم CMS منبع باز هستند، اما تفاوت اصلی در دسترسی آنهاست. جنگو از کاربران می‌خواهد که زبان پایتون را بدانند و بنویسند، در حالی که وردپرس به دانش کدنویسی نیاز ندارد. در عوض، کاربران فقط می توانند تنظیمات را برای دستیابی به نتایج مشابه انجام دهند، اما شایان ذکر است که می توانید در وردپرس کدنویسی کنید. در ادامه در سه محور، تفاوت های طراحی سایت با وردپرس و جنگو را بررسی می‌کنیم.

 

سادگی در استفاده

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌هایی که در هنگام مراجعه به یک پلتفرم می‌بایست به آن توجه کرد، سادگی در استفاده است. با توجه به اینکه همه کاربران اینترنتی از دانش بالایی در زمینه کامپیوتر و شبکه برخوردار نیستند، طبیعی است که سهولت استفاده یکی از ویژگی‌های مطلوب بسیاری از آنان باشد.

همانطور که گفته شد، جنگو یک پلتفرم مبتنی بر زبان پایتون است. شما برای طراحی سایت به این زبان، نیاز به آشنایی با پایتون دارید. اگر چه پایتون یکی از ساده‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی است، با این حال مثل هر زبان برنامه‌نویسی دیگری کار با آن دشواری‌های خاص خود را دارد. شما باید نه تنها با مفاهیمی مثل حلقه، متغیر و تابع آشنا باشید، بلکه باید آشنایی پایه‌ای با HTML و همچنین CSS داشته باشید. طبیعی است که بسیاری از افراد چنین سطحی از دانش برنامه‌نویسی ندارند.

 

تفاوت های طراحی سایت با وردپرس و جنگو

 

در مقابل اما شما برای استفاده از وردپرس نیاز به هیچ دانش پیشینی از برنامه‌نویسی ندارید. برای اینکه با استفاده از این پلتفرم وب سایت مد نظر خود را طراحی کنید، تنها کافی است که از تنظیماتی که درون خود وردپرس قرار داده شده استفاده کنید. همچنین انواعی از پلاگین‌ها و تم‌ها نیز در اینترنت از پیش موجود است که می‌توانید برای تغییر ساختار یا ظاهر سایت خود از آن‌ها استفاده کنید. استفاده از وردپرس برای به روز کردن سایت نیز کار بسیار ساده‌ای است. ویرایشگر گوتنبرگ که روی بسیاری از سایت‌های مبتنی بر وردپرس قابل استفاده است، تولید محتوا برای این سایت‌ها را به کاری بی‌نهایت ساده تبدیل کرده است.

 

طراحی ساده از اصلی‌ترین تفاوت های طراحی سایت با وردپرس و django

برای طراحی سایت بر روی جنگو شما یک گزینه اصلی در اختیار خواهید داشت: کد زدن و یا همان برنامه‌نویسی. اگرچه کدهایی به صورت قالب در اینترنت به منظور طراحی به کمک جنگو قرار داده شده، با این حال تعداد آن‌ها کم است. ویژگی مثبت طراحی با جنگو این است که زبان پایتون، به شما کمک می‌کند تقریبا هر نوع از طراحی را انجام دهید. پیش‌نیاز اما دانش از این زبان برنامه‌نویسی است.

 یکی از مهم‌ترین تفاوت های طراحی سایت با وردپرس و جنگو، سادگی طراحی با وردپرس است. ابزارهای طراحی با وردپرس به حدی زیاد است که شما گاهی در نگاه اول متوجه شباهت‌های دو سایت که با ورد پرس طراحی شده‌اند، نمی‌شوید. چیزی نزدیک به چهار هزار تم رایگان برای طراحی وب سایت با ورد پرس در اینترنت وجود دارد که می‌توانید برای طراحی وبسایت خود از هر کدام از آن‌ها استفاده کنید. در این زمینه با اختلاف، وردپرس ابزار بهتری بوده و می‌توان آن را به افراد بیشتری پیشنهاد داد.

 

تفاوت های طراحی سایت با وردپرس و جنگو

 

کدام پلتفرم افزونه‌های بیشتری دارد؟

یکی از مهم‌ترین چیزهایی که امروز در طراحی وبسایت‌ها می‌بایست به آن توجه شود، افزونه‌ها هستند. افزونه‌ها قابلیت‌هایی هستند که شخص ثالثی به جز طراح اصلی وبسایت آن‌ها را طراحی کرده است. برای مثال یک افزونه‌، می‌تواند به سایت شما این قابلیت را بدهد که ایمیل‌های تبلیغاتی برای مشتریان خود بفرستید. یکی از تفاوت های طراحی سایت با ورردپرس و جنگو نیز در استفاده از همین افزونه‌هاست.

در جنگو می‌توانید از چنین ابزارهایی استفاده کنید. گاهی برای اضافه کردن افزونه‌ها به سایتی که با این پتلفرم طراحی شده، تنها نیاز است که چند خط به سایت اضافه کنید. با این حال تعداد افزونه‌های معروفی که به طور رسمی برای این پلتفرم معرفی شده‌اند، زیاد نیستند.

در مقابل اما وردپرس امکانات افزودنی متفاوتی را در اختیار شما قرار می‌دهد. شما به سایت ارائه‌کننده هر افزونه که مراجعه کنید، فایلی برای وردپرس که با جدیدترین نسخه این پلتفرم هماهنگ است، در اختیار شما قرار می‌گیرد. شما تنها نیاز دارید این فایل را نصب کنید تا افزونه به سایت شما اضافه شود. در نتیجه ازین نظر نیز وردپرس برتری زیادی بر جنگو دارد.

 

پلتفرم طراحی سایت خود را درست انتخاب کنید

همانطور که با مرور تفاوت‌های طراحی سایت با وردپرس و جنگو نیز دیدیم، وردپرس نسبت به جنگو برتری‌هایی دارد. اگر چه جنگو پلتفرم توانایی است و با توجه به اتکای آن به پایتون، اقبال زیادی نیز به آن وجود دارد، با این حال مزایای وردپرس به خصوص استفاده ساده و همچنین امکان افزودن بسیاری از افزونه‌ها، آن را به گزینه‌ای مناسب در مقابل جنگو تبدیل می‌کند اما میتوان گفت این ها زمانی مورد قبول هستند که شما یک سایت عادی مد نظر دارید و تمایل به هزینه اضافی ندارید. شما برای شروع با استفاده از وردپرس می‌توانید مراحل مختلف طراحی و کار با یک وب سایت را به خوبی پیش ببرید.